Programma

Dit seizoen 2020-2021 worden de concerten van Muziekkring Enkhuizen gegeven in de Zuiderkerk in Enkhuizen. 

Zaterdag 13 maart 2020

Borealis Trio

Afgelast ivm de Coronamaatregelen​

Anneleen Schuitemaker, harp

Carien de Bakker, viool

Marije Franken, fluit

 

Het Borealis Trio werd opgericht in 2011. De leden hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Bij elkaar gebracht door de Deux Interludes van Jacques Ibert, werd het ensemble nieuwsgierig naar ander repertoire en koos voor een creatieve aanpak, wat leidde tot eigen arrangementen en opdracht composities. Zodoende wisselt deze lieflijke combinatie van instrumenten het repertoire van romantisch naar krachtige 20e eeuwse en hedendaagse werken.

’s Middags organiseert de Muziekkring i.s.m. muziekdocenten uit de regio een masterclass.

Plaats en tijdstip worden t.z.t. bekend gemaakt.

 

Het Duo Gross & Lucini raakt met haar afwisselende repertoire dat zich uitstrekt van Spaans temperament tot Braziliaanse berimbeau-ritmes, niet alleen haar tien snaren maar ook de ziel van het publiek. Vanaf seizoen 2014/15 was het duo te gast bij diverse festivals in Oostenrijk en Italië. Beide musici studeerden bij gerenommeerde docenten aan de Conservatoria van Keulen, Manchester en Cremona. Bovendien behaalden ze beiden meerdere prijzen bij internationale concoursen. 

Zaterdag 10 april 2021

Duo Gross-Lucini

Katharina Gross, cello

Luca Lucini, gitaar

 

Afgelast ivm de Coronamaatregelen

De Muziekkring Enkhuizen en Omstreken werd opgericht in 1946 en programmeert ieder seizoen een serie van 6 bijzondere kamermuziekconcerten. Deze concerten worden gegeven in de Drommedaris of in de Zuiderkerk te Enkhuizen.

wp3e5e035d_05.jpg
wp0d6c4b3f_05.jpg
wp44d47d3e_05.jpg
wpdfb41e33.png
wp9543170f_05.jpg

© 2020 door Jacques van Leeuwen
Proudly created with Wix.com