top of page

Muziekkring bestaat 75 jaar

Bijgewerkt op: 28 mei 2021
1946-2020

75 jaar geleden werd de Muziekkring opgericht. Dat ging in 1946 gepaard met vereende

inspanning en enthousiasme. Zo kort na de Tweede Wereldoorlog snakte men naar (culturele)

verpozingen en kosten nog moeite werden gespaard om aantrekkelijke klassieke

muziekconcerten te organiseren. Er melden zich maar liefst 300 leden. Het eerste drukbezochte concert, met een optreden van de "Minnestrelen" vond plaats op 14 Februari 1946. Hierover schrijft de Enkhuizer Courant: "Dit knapenkoor doet niet onder voor de Wiener Sängerknaben".

In die 75 jaar werd er elk winterseizoen een programma van 6 concerten geprogrammeerd.

In de beginjaren in een volgepakte Nutszaal en sinds 2017 in de sfeervolle entourage van de

Drommedaris. Het bestuur streeft ernaar om elk seizoen musici van wereldklasse naar

Enkhuizen te halen.

2021/2022

Nu, 75 jaar later, in de grootste crisis die ons land kent sinds de Tweede Wereldoorlog, verlangt men terug naar het leven zoals het was voordat het virus ons overviel. Het bestuur heeft de afgelaste concerten van het afgelopen seizoen verplaatst naar seizoen 2021-2022.

Deze concerten zullen in verband met de voorlopig blijvende maatregelen blijven plaatsvinden in de Zuiderkerk. We vertrouwen er echter op dat er weer een betere tijd komt. De start van het jubileumjaar van de Muziekkring is met een half jaar uitgesteld en vanaf kerst 2021 zullen we, met beperkte middelen, met extra initiatieven het jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan.

We zullen u daarover de komende tijd nader over informeren.


Nieuwe website

Een ander project dat ons in de afgelopen maanden van de straat heeft gehouden, betreft onze website. In deze tijden een onmisbaar instrument om u en potentiële concertbezoekers bijvoorbeeld te informeren of een concert wel of niet zal plaatsvinden. Met gepaste trots presenteren wij dan ook onze geheel vernieuwde website: https://www.muziekkringenkhuizen.nl/. Deze website kunt u eenvoudig, op elk apparaat dat in verbinding staat met internet, raadplegen en biedt het bestuur de mogelijkheid u sneller, samen met aankondigingen via emailberichten van eventuele veranderingen, op de hoogte te houden.


Nieuw logo

Graag attenderen wij u ook op een prijsvraag die het bestuur uitschrijft. Het logo van de Muziekkring is aan vervanging toe en wij roepen u als abonnee op om een eigentijds en passend logo voor onze Muziekkring te ontwerpen. Het winnende ontwerp zal worden beloond met een jaarabonnement voor 6 concerten. De uitslag zal in het najaar bekend worden gemaakt tijdens een nog bekend te maken festiviteit. De uiterste inzenddatum is 31 augustus 2021. Verdere details vindt u onder het kopje nieuws op onze website.


Nu rest ons slechts te vermelden dat wij u allen, mits de maatregelen het toelaten, hopen te verwelkomen op 18 september in de Zuiderkerk. Dan zal het Gelders Blaaskwintet een prachtig programma ten gehore brengen. Zo niet, dan brengen wij u zo snel mogelijk op de hoogte van een - iets verschoven - (feestelijk) jubileumseizoen.


Hopelijk tot na de zomer!


Het bestuur van de Muziekkring

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page