Muziekkring Enkhuizen

Hét podium voor kamermuziek in West-Friesland

Sinds 1946

Privacybeleid

 

ANBI status

Concert

Zaterdag 6 april 2019

Aanvang 20.15 uur

Zaal: Drommedaris, Syngentazaal

Concert afgelast. Naar nieuwe datum wordt gezocht

 

Vrijdag 3 april 2020, Drommedaris Enkhuizen, Syngentazaal, Aanvang: 20:15.

 

Losse kaarten: € 20,50

Reserveren? reservering@muziekkringenkhuizen.nl

 

Programma: Oliveiras  

 

Magda Mendes, zang

Ward Veenstra, gitaar

Astrid Haring, harp

Brandt Attema, bastrombone

 

 

Haar concurrenten waren Waylon en Ruben Hein, maar toch ging de Gouden Notenkraker 2018- een prijs voor en door muzikanten - naar de Portugees-Rotterdamse zangeres Magda Mendes. Op 3 april 2020  presenteert ze Oliveiras in De Drommedaris te Enkhuizen.

 

De zelfgeschreven liedjes zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

 

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam en heeft de afgelopen jaren de Rotterdammers kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam' langs alle uithoeken van de havenstad en bereikte zo een groot publiek.

 

Met haar nieuwe album Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn.

 

Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

 

Gitarist en medecomponist  Ward Veenstra zal de luisteraars kennis laten maken met diverse Portugese snaarinstrumenten die er voor zullen zorgen dat zij meegenomen worden op de door Magda bezongen reis door Portugal.

 

Het filmische karakter van het programma wordt versterkt door twee bijzondere klassieke musici. Op harp Astrid Haring en op bastrombone Brandt Attema.

Special

Magda Mendes & ensemble