Muziekkring Enkhuizen

Hťt podium voor kamermuziek in West-Friesland

Sinds 1946

Privacybeleid

 

ANBI status

 

 

 

Dinsdag 17 maart 2020, Drommedaris Enkhuizen, Syngentazaal, Aanvang: 20:15.

 

Losse kaarten: € 20,50

Reserveren? reservering@muziekkringenkhuizen.nl

 

Programma: Ballingen: Stravinsky, Chopin, Martin? en Rachmaninov

 

Anastasia Feruleva werd in 1992 geboren in Archangelsk, Rusland. Al vanaf haar vroege jeugd heeft zij opgetreden in haar moederland en concertreizen brachten haar vervolgens naar Noorwegen, Finland, Duitsland, ItaliŽ, Frankrijk, BelgiŽ, RoemeniŽ en Nederland, waar ze momenteel gevestigd is, na het behalen van haar Master diploma bij Larissa Groeneveld aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een 10 met onderscheiding.

Zij studeert nu verder bij Troels Svane aan de Hochschule fŁr Musik Hanns Eisler in Berlijn.

 

Als soliste vertolkte Anastasia celloconcerten van Dvorak, Lalo, Tsjaikowski, Brahms, Sjostakovitsj en Vivaldi met orkesten in Nederland en Rusland.

Daarnaast is zij een enthousiast en hooggewaardeerde kamermuziekspeelster en wordt veelvuldig uitgenodigd op internationale kamermuziekfestivals in binnen-en buitenland.

In 2015 heeft zij als lid van het Nairi-kwartet haar studie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie Cum Laude afgesloten.

Zij heeft het podium gedeeld met vooraanstaande kunstenaars als Silke Avenhaus, Philippe Graffin, Raphael Wallfisch, Michel Strauss, Rick Stotijn en Vladimir Mendelssohn.

 

Reeds op jonge leeftijd heeft Anastasia prijzen behaald op diverse concoursen. Recentelijk behaalde zij de tweede prijs en de speciale prijs voor het opdrachtwerk van de Nationale Cello BiŽnnale 2016 te Amsterdam.

Zij heeft opgetreden als solocelliste bij het Nationaal jeugd orkest, en als soliste bij het Orkest van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Jac van Steen en het Noord Nederlands Orkest in Groningen.

Haar mentoren zijn Troels Svane, Larissa Groeneveld, Michel Strauss, Vadim Messerman, bij wie zij tussen haar 14e en 18e studeerde aan de Speciale Muziekschool in St. Petersburg, en Tatjana Demsjeva, haar eerste cellodocente.

Bovendien heeft zij deelgenomen aan Masterclasses met Gary Hoffman, David Geringas, Reinhard Latzko, Luise Hopkins, Arto Noras, Dmitri Ferschtman, Godfried Hoogeveen, Miklůs Perťnyi, Antonio Meneses, Harro Ruijsenaars, Stefan Metz, Eberhard Feltz en Raphael Wallfisch.

 

Zij bespeelt een cello van de Nederlandse bouwer Rombouts (1710), die haar in bruikleen is gegeven.

 

Frank van de Laar studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Jan Wijn waar hij zijn studie afsloot met de hoogst denkbare onderscheiding.Hij vervolgde zij studie in Hannover bij Prof. Karl-Heinz Kšmmerling en in Amsterdam bij Naum Grubert.

In 1987 won hij de derde prijs op het Internationale Brahms Concours te Hamburg en in 1988 behaalde hij de eerste prijs op het Postbank-Sweelinck concours en debuteerde in datzelfde jaar in de grote zaal van het Concertgebouw.

 

Sindsdien volgden optredens in binnen- en buitenland elkaar in hoog tempo op en werden door pers en publiek warm onthaald. Hij concerteerde in bijna alle landen van Europa, in Amerika en AziŽ waarbij vele prijzen en onderscheidingen hem ten deel vielen.

 

Zijn repertoire omvat de gehele periode van Bach tot heden, waarbij ook minder bekende oude en nieuwe meesterwerken een interessante rol spelen.Bovendien is hij zeer actief op het gebied van de kamermuziek.Talloze radio- en televisieopnamen legden zijn uitvoeringen vast en meer dan 20 cd's verschenen inmiddels van zijn hand.

 

Thans is hij als hoofdvakleraar verbonden aan de conservatoria van Arnhem en Zwolle.

 

 

 

Anastasia Feruleva, cello en Frank van de Laar, piano

Concert

Maandag 18 maart 2019

Aanvang 20.15 uur

Zaal: Drommedaris, Syngentazaal

 

Concert afgelast. Naar nieuwe datum wordt gezocht