Muziekkring Enkhuizen

Hét podium voor kamermuziek in West-Friesland

Sinds 1946

Maandag 19 maart 2018, Drommedaris Enkhuizen, Syngentazaal, aanvang 20:15 uur.

 

Losse kaarten: € 17,50,-

Reserveren? reservering@muziekkringenkhuizen.nl

 

Andrej Sur, viool

Zsuzsa Berenyi, viool

Laurent Tardat, altviool

Tatjana Rediko, cello

 

The Chamber Philharmonic Europe werd in 2006 opgericht te Keulen en is samengesteld uit een keur van nationaliteiten. “Muziek verbindt” is hun motto en daarmee poogt het orkest onder de bezielende leiding van Leonid Tritus de wereld in muziek te verenigen. Deze nobele gedachte is terug te vinden in de vele tournees die de Philharmonic al gemaakt heeft: zowel het uiterste noorden van Schotland als het paleis van Versailles hebben met hun muziek kennis gemaakt. Muziekkring Enkhuizen mag vier solisten uit dit gezelschap verwelkomen.

 

Andrej Sur komt uit een muzikale Russische familie en kreeg vanaf zijn zevende vioolles. Hij studeerde viool aan het Conservatorium te Jekaterinenburg bij professor L.

Mirchin. Na zijn studietijd werd hij concertmeester en solist bij het Ura State Symphony

Orkest en werkte als kamermusicus en pedagoog aan de Ural Academy of

Music (Yekaterinburg, Rusland).

Sinds 1994 woont hij in Berlijn alwaar hij de functie van concertmeester bij het Symphony Orchestra Berlin vervult. Bovendien is Andrej verbonden aan de Berliner Symphoniker en werkt hij als solist en kamermusicus.

 

Zsuzsa Berenyi speelt zowel viool als altviool. Zij behaalde haar diploma’s cum laude aan de Liszt Academy of Music bij de legendarische pedagoog Laszlo Denes (Hongarije) en Denes Zsigmondy (Duitsland).

Ze trad op bij verschillende muziekfestivals en nam deel aan masterclasses van Andras Schiff en György Kurtág. Ze geeft regelmatig recitals en speelt in verschillende kamermuziek bezettingen o.a. met het Amberg Pianotrio.

Met cellist Pal Banda vormt zij het Banber Duo. Zsuzsa is als docent verbonden aan het Conservatorium van Noord-Londen.

 

Laurent Tardat studeerde aan het conservatorium van Lille bij Fernand Iaciu. Hij zette zijn studie voort aan het conservatorium van Rouen en Arras bij Jean Pierre Berlingen en werd onderscheiden met een gouden medaille.

Laurent vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Urszula Gorniak, de Hoge Academie voor Podiumkunsten in Praag bij Ivan Straus en het Koninklijk Conservatorium van Gent bij Mikhail Bezverkhny. Sinds 2013 is hij eerste altist bij de Junge Philharmonie Köln en vanaf 2008 maakt hij deel uit van het Charlemagne-orkest voor Europa. Tevens speelt hij sinds 2015 in de Klassische Philharmonie Bonn.

Verder speelt hij veel kamermuziek en geeft hij talloze concerten  met een keur aan musici als Timur Sergeyenia, Ilia Laporev, Mikhail Bezverkhny, Lilia Umnova en Daniël Blumenthal.

 

 

Tatjana Rediko werd in Letland geboren en begon al op jonge leeftijd met haar muzikale studie. Slechts zeventien jaar was ze toen de befaamde Mstislav Rostropovich haar privélessen aanbood in Moskou. Vanaf 2006 studeert Tatjana aan de Carl Maria von Weber Universiteit in Dresden, waar zij in 2011 haar diploma behaalde.

Tatjana nam deel aan masterclasses van wereldberoemde cellisten zoals

Ivan Monighetti, David Geringas, Ralph Kirschbaum, Gary Hoffman, Michael

Sanderling en Maria Kliegel. In 2009 werd ze aangenomen in de klas van

Claus Kanngiesser aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. Na haar

'Artist Diploma' aan de universiteit van Dresden, studeerde ze bij Johannes Moser voor haar `Solo Diploma`.

Naast haar solocarričre speelt Tatjana regelmatig met het `Trio Perpetuum`

dat op de Boris Pergamentschikov Competition in Berlijn de 'Special Prize for the best Interpretation' kreeg. Daarnaast speelt ze af en toe bij Kremerata Baltica Chamber Orchestra van Gidon Kremer.

In 2011 heeft The German Foundation of Musical Instruments Tatjana een

Italiaanse cello van Vincenzo Panormo uit 1774 in bruikleen gegeven.

The Soloists of the Chamber Philharmonic    Europe

Concert

Maandag 19 maart 2018

Aanvang 20.15 uur

Zaal: Drommedaris, Syngentazaal