Muziekkring Enkhuizen

Hét podium voor kamermuziek in West-Friesland

Sinds 1946

Privacybeleid

 

ANBI status

Trio Rodin

Concert

Zaterdag 3 november 2018

Aanvang 20.15 uur

Zaal: Drommedaris, Syngentazaal

 

Donderdag 14 november 2019, Drommedaris Enkhuizen, Syngentazaal, Aanvang: 20:15.

 

 

Losse kaarten: € 20,50

Reserveren? reservering@muziekkringenkhuizen.nl

 

 

Programma: Zullen we dansen?: o.a. Bernstein, Sjostakovitsj en  Piazzolla

 

Jorge Mengotti, piano

Carles Puig, viool

Esther García, cello

 

 

Trio Rodin (vernoemd naar de beroemde Franse beeldhouwer) behoort tot de meest veelbelovende jonge pianotrio’s van dit moment. Opgericht in 2011 in Utrecht met als doel zich te richten op een professionele loopbaan in de kamermuziek met pianotrio repertoire, nam het trio deel aan verschillende cursussen en masterclasses gehouden door gerenommeerde musici. Tevens hebben zij een masteropleiding gevolgd in de ‘Scuola superiore internazionale di musica da camera del Trio di Trieste’ in Duino (Italië) bij het prestigieuze Italiaanse Trio di Parma.

 

Het trio richt zich op het presenteren van grote werken uit de kamermuziekliteratuur in een breed scala van stijlen, van klassieke tot hedendaagse muziek. In deze richting hebben ze deel genomen aan de ‘Gaudeamus muziekweek’, een festival opgedragen aan de contemporaine muziek. Dankzij het Programma ‘Call for composers’ had het Trio Rodin de kans om samen met een groot aantal jonge talentvolle componisten te kunnen werken en gloednieuwe werken aan zijn repertoire toe te voegen.

 

Trio Rodin heeft concerten gegeven in Spanje, Ierland, Italië en Nederland. Ze hebben in de belangrijkste zalen van Nederland gespeeld, waaronder de Kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, Vredenburg in Utrecht, Muziekgebouw in Eindhoven en De Toonzaal in Den Bosch. Ook traden zij op verschillende festivals op zoals Het Grachtenfestival te Amsterdam, Festival Mas i Mas in Barcelona, Festival de Musica de Cámara Monteleón (Spanje), Kilkenny Music Festival (Iërland).

 

De afgelopen jaren won het drietal prijzen op verschillende internationale concoursen zoals

‘XI Concours de Música de Cambra Montserrat Alavedra’ in Terrassa (1e prijs),

‘III Internationale Concours Villalgordo del Júcar’ in Albacete (2e prijs), ‘Josep Mirabent i Magrans’ in Sitges (2e prijs). Bovendien zijn zij de winnaars van de Storioni Festival Prijs 2013 in ‘s Hertogenbosch en naar aanleiding daarvan hebben ze gespeeld in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Tevens waren zij finalisten op andere concoursen, waaronder het ‘X Internationale Concours Ecoparque de Trasmiera’ in Arnuero, Santander en ‘XXIII Paper de Música de Capellades’ in Barcelona.

 

Ze zijn regelmatig te beluisteren op nationale en internationale radiozenders zoals Radio 4 (Nederland), Catalunya Música en RNE (Spanje), France Musique (Frankrijk), WDR en Deutschland Radio Kultur (Duitsland), RAI (Italië)...

Inmiddels is Trio Rodin een gerenommeerde kracht in de wereld van de kamermuziek. Een fraai bewijs daarvan is het feit dat hun eerste album al twee keer op rij tot één van de ‘Favourite Album’s’ van de maand door NAXOS is verkozen. In 2017 kregen ze de ‘Gold Medal’ en de ‘TOP 3’ in ‘The Global Music Awards’ voor hun CD debuut, een cd vol muziek van Enrique Granados, wiens honderdste sterfdag in 2016 werd herdacht.